03-03-2022

Minor Tweede Wereldoorlog 2021-2022, wat vind je goed aan deze Minor?

Interessant, blijft boeien en erg afwisselend.

Zeer leerzaam, het is echt leren door ervaringen en je ziet heel veel dingen die je anders niet zal zien. Mijn interesse is alleen maar groter geworden.

Manier van lesgeven, betrokkenheid, diepgang, koppeling naar hedendaagse conflicten, mogelijkheden tot persoonlijke groei.

Door te beleven leer je ongemerkt heel erg veel en een mooi neveneffect is dat je je ook qua persoonlijkheid nog behoorlijk ontwikkelt.

De docent, de inhoud.

Eigenlijk alles, de excursies voegden veel toe aan de minor, de reis naar Duitsland was naast heel leerzaam ook enorm gezellig. Ik heb dan ook echt nieuwe beste vriendinnen gemaakt door deze minor. Ook de gastsprekers waren enorm leerzaam en zeer inspirerend!

Heel open, ruimte om zelf na te denken. Buiten de traditionele kaders van enkel info ontvangen en opslaan.De manier waarop de les gegeven wordt, veel interactief en er word een actieve deelnamen verwacht.

Combinatie van praktijk en hoorcollege werken voor mij erg goed.

Persoonlijk heb ik geen minpunten over deze minor, ik vind de manier van les krijgen erg fijn. Iedereen wordt ook goed betrokken tijdens de les en alle onderdelen sloten goed op elkaar aan.

Reuze interessant en veel nieuwe informatie. Ook psychologie is een groot deel van de minor, er wordt verder ook door de ogen van daders gekeken.

De actieve manier van lesgeven.

Dat de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog nooit verloren mag gaan. En dat vind ik zo goed dat het nog steeds verteld wordt.

Leerzaam, goed opgesteld, betrokken docent, goed voorbereid, duidelijk.

Verbinding zoeken met de Tweede Wereldoorlog. En docent doet het super.

De manier waarop je naar de wereld gaat kijken.

Leren door ervaringen.

Interessante lesstof afgewisseld met excursies.

Verrassende inzichten, kritische blik.

Relevante informatie aansluitend op mijn leerroute van de pabo.

Interessant onderwerp belicht vanuit ALLE kanten (daders, slachtoffers en omstanders).

Gastsprekers die langskwamen, docent die zeer gedreven is en vol informatie zit.

Ik heb nog nooit zo veel geleerd.

De manier van hoe we les krijgen, veel uitdaging en betrokkenheid.

De opbouw, de koppeling met de leerdoelen, het enthousiasme.

De docent en de lesstof zijn fijn om mee te werken. Alles is van hoog niveau.

Goede docent, hij weet waar hij het over heeft. Leerzame gastcolleges en hele interessante excursies.

Duidelijke uitleg, wordt goed geïnformeerd door de docent(Kunnen andere studies/scholen nog wel wat van leren). De docent heeft veel kennis en weet waar hij over praat. De lessen zetten je aan het denken. Het heeft toegevoerde waarden in het vervolg van je leven.

Het geeft je ander beeld van de wereld. Hierdoor krijg je een beter beeld van de werkelijkheid

De docent, het informatieve aspect, de studiereis.

Dat je naast reguliere lessen ook excursies maakt naar de plekken waar je les over hebt gekregen. Dit maakt dat je ervaringen opdoet en de informatie beter blijft hangen.

De gekozen methodes, motivatie tot het ontwikkelen van een eigen visie en de connectie van geschiedenis en huidige tijd.

Je leert veel ter plekke met de excursies, waar je ook veel te zien en horen krijgt.

De stof is heel interessant. De excursies maken deze minor compleet. Docent heeft een waardevolle presentatie geleverd. Zijn visie en de feiten worden helder. De lesstof en de volgorde waar hij gegeven wordt, klopt helemaal. Sluit goed aan bij mijn verwachtingen.

De kundigheid van de docent. De mogelijkheid om in discussie te gaan met je medestudenten. En de rustgevende sfeer die de docent creëert in de klas.

De docent doet het fantastisch en neemt je helemaal mee in de wereld en verhalen van de tweede wereldoorlog met uitstapjes naar de eerste, koude, Vietnam oorlog. Het is ontzettend fijn dat je kunt leren op locaties door bezoeken te brengen aan erfgoed van de tweede wereldoorlog in Nederland en later in de minor de studiereis naar Duitsland. 

Leren van ervaringen en dat maakt het heel erg prettig. De docent weet heel erg veel en betrekt de leerlingen goed in zijn manier van lesgeven.

De variatie en inzichten mbt beeldvorming.

Duidelijkheid, interessant, begrijpelijk, leuk.

De excursies.

Dat je verschillende inzichten krijgt op verschillende manieren. De toon is niet eenduidig maar het onderwerp wordt aan alle kanten belicht.

Hoe de docent lesgeeft. Dit gebeurt op een interessante, aandachttrekkende manier. Hierdoor leer je veel en houdt je dus ook je aandacht erbij. Daarnaast worden er meerdere perspectieven geboden bij hoe je naar een onderwerp kunt kijken. En je krijgt veel kennis van voor, tijdens en na WOII.

Erg leerzaam.

Alles wat je leert ga je ook zien in de vorm van excursies. Er zit een goede opbouw in van informatie.

Het is een minor waar je aan de hand wordt meegenomen met dit onderwerp. Je ontwikkelt jezelf heel snel en leer heel veel over het onderwerp. Verder wordt er met een lach de minor af en toe luchtig gemaakt.

Inhoud, deskundigheid van docent en de gebruikte werkvormen (naast theorie ook bezoeken op locatie).

Het is een mix van inhoudelijke stof en verbanden leggen. Ook ligt er een grote nadruk op een mening vormen op basis van meerdere standpunten.

Het belichten van de feiten. Bij deze minor worden enkel feiten benoemd. Daarmee zorgt de minor dat de student een correct overzicht krijgt van de oorlog en bepaalde gebeurtenissen. Waarbij de student vooral leert om zaken op de juiste manier in de historische context te plaatsen.

De verschillende kanten van het verhaal worden verteld door feiten. Ook heeft Wim veel kennis over het onderwerp.

Ik heb de minor een 10 gegeven dus dat spreekt voor zich.

Ik denk dat alles wel duidelijk is! Het was een heel leuk en leerzaam half jaar!

Wim is een hele goede docent en kan goed doceren. Veel kennis over het onderwerp en goede stijl van lesgeven.

Iedereen die het onderwijs in gaat zou deze minor gedaan moeten hebben. Niet alleen om de kennis die je op doet, maar ook vanwege de persoonlijke ontwikkeling die je doormaakt, die je als professional een stuk verder op weg helpt.

Er zijn bij mij zeer zeker veranderingen in het denken over WOII gebeurt en dat is goed geweest

Complimenten voor de docent die elke keer vol motivatie aan het vertellen is.

Echt een aanrader voor iedereen met interesse in de WO2. Ik heb echt een half jaar genoten en mezelf flink ontwikkeld.

Docent Wim Borghuis is ontzettend competent. En ik ben in mijn loopbaan als student, maar weinig docenten tegengekomen die zo erg meedenken met de gevoelens en de gedachtes van zijn studenten.

Blijf zo doorgaan. Het is echt een fantastische minor die alles wat ik van tevoren dacht heeft overtroffen. Het was nog leuker, interessanter en leerzamer dan ik van tevoren had verwacht. Wim is een fantastische docent, die deze minor op eigen, prachtige, wijze geeft en de studenten hier op een geweldige manier in meeneemt.

Als je interesse hebt in WOII dan kom je hier eigenlijk er pas achter wat het heeft ingehouden

Ik ben dankbaar dat zulke minors nog bestaan.